[Ossm-members] Re: PCMCIA + USB 2.0

v v at org
Sat Dec 27 12:44:46 UTC 2003


v wrote:
>>Епа за жал hotplug не може да го извади драјверот пред да ја извадиш
>>картицата... ако смислиш како би функционирало тоа, пиши им на the Linux
>>Kernel Mailling List сигурно ќе те ислушаат :)
>>
>>Но... можеби кај тебе проблемот да потекнува бидејќи usb-ohci зависи од
>>ehci-hcd, а кога ги вади со hot[un]plug може ги вади по погрешен редослед
>>и тоа може му прави проблеми ...
>>пробај ц прво па после извади ја картицата.. да видиш дали
>>ќе се блокира...
>>
>>А после провери на google и прашај на irc.oftc.net #kernelnewbies :)
>>
> 
> 
> пробав со "rmmod usb-ohci" ама тоа не успеа односно повторно имаше
> segmentation fault работи како што треба само со вадење на ehci-hcd. Значи
> сега за сега рачно ке го вадам ehci-hcd. ке видам дали ке ги има истите
> проблеми со 2.6 кернелот, мада мислам дека нема толку врска тоа.
> 
> како и да е фала за ова.
> 
> 
> 

Кернел 2.6.0

Сега за сега колку што пробував hotUNplug работи без проблеми, едино 
модулите остануваат лоадирани што не е проблем. Системот си е стабилен и 
нема никакви проблеми.
More information about the Ossm-members mailing list