[Ossm-members] Re: Мал проблем со шум/пуцкетање

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Tue Dec 30 14:48:41 UTC 2003


>> Има некоја особена причина зашто да ми биде модул?
>> Јас барем до твоево прашање бев на убедување дека све што си имам и
>> активно го користам е боље да ми биде во кернелот?
> 
> Да, посебно со срање хардвер често пати е корисно да го unload-ираш и
> load-ираш модулот...
> 
> второ, не е паметно кернелот да биде многу голем.
> трето, еден ден може и да ја смениш звучната/мрежната и сл.

Четврто понекогаш може да има повеќе драјвери, 
пр. OSS vs ALSA или eepro100 vs e100 и сл.

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

         Weird enough for government work.More information about the Ossm-members mailing list