"e" i "i" apostrofirano

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri May 16 09:11:53 UTC 2003


> >Како во Gnome (поточно во gedit) да ги испишам буквите "е" и "и" со
> >апостроф? Злате ми збореше дека може со комбинација на MS Win
> > тастерот и уште некое друго копче од тастатурата.....
> >Пробував ама без успех.......ајде помагајте.
>
> На кратко:
>
> setxkbmap -layout 'us,mk' -option grp:switch -option grp_led:scroll
> -option grp:menu_toggle -option grp:lwin_switch -option compose:rwin
>
>
> На долго:
> http://www.mksoftver.org/damjan/index.php/xkb
> http://www.mksoftver.org/damjan/index.php/Compose

Со тоа што во GTK2 апликации како да не работи шемава... или?
во QT и други (xterm, mozilla) работи.-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

          Press every key to continue.

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list