sajtot - novi stvari

Zlatko Trajceski zlat at bagra.net.mk
Mon May 26 04:29:38 UTC 2003


Веќе има неколку нови работи кои треба да се додадат како линкви на
главниот сајт како: 

http://www.slobodensoftver.org.mk/forum/
http://www.slobodensoftver.org.mk/?s=distributeri
или пак http://www.slobodensoftver.org.mk/?s=prijateli
(за последната има линк ама многу е сокриен)


Дали имате предлози каде да се прикачат странициве - сепак треба да се
гледа да не се оптерети главното мени.


1. За форумот сметам дека би требал да има место на главнотот мени
поради ИКС причини.
2. За „дистрибутери“ навистина немам идеја каде би се прикачил (можеби
исто како и „пријатели“).
3. За „пријатели“ мислам дека е добро место под (или над) тоа икончето
NO PATENTS и сметам дека би било добро да оди без икона за да не го
оптеретуваме сајтот со 500 икони - нешто во стилот како „Internet
Explorer корисници“ линкот.

Исто така сметам дека линкот „проекти“ треба да добие ново име -
„акивности“ бидејќи верувајте проект е друго - тоа што е таму
набројано се активности - извадок од документот кој го пишувам и се
работи за проекти:

[...]
Една од карастериките на проект е „има почеток и КРАЈ“.
Организациите работат. Тоа значи операции и проекти.

1.Карактеристики кои се заеднички на операциите и проектите
- се извршувани од луѓе
- се ограничени со лимитирани ресурси
- се планирани, извршувани и контролирани
2.Карактеристики кои не се заеднички
- операциите траат 
- проектите се посебни и привремени
[...]Стојмир - дали планираш форумот од linux.net.mk да го замениш со
новиов?


-- 
m o reandmore and morea nd moreandmo r eandm ore andm ore
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list