linux/slobodensoftver distributeri

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Wed May 28 10:17:01 UTC 2003


На 28 мај 2003 (среда), Дарко Николовски напиша:

> >Поточно, алатките за конфигурација не му се објавени под GPL и поради 
> >тоа може целата дистрибуција да не се смета за слоободен софтвер.

Хмм...ги има гну алатките, го има линукс кернелот -> GNU/Linux? 
И Suse луѓето имаат огромен, огромен придонес за развој на КДЕ, мде, 
кернелот... *ГНУ* програми.

> не смо што може, него и се смета дека не е слободен софтвер. Истото важи 
> и за United линукс.

Но чим викате дека за останатиот свет не е ГНУ/Линуџ да само дилери на 
Linux дистрибуции?

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list