linux/slobodensoftver distributeri

Дарко Николовски darkon at npk.com.mk
Wed May 28 06:53:47 UTC 2003


Arangel Angov wrote:

> Zlatko Trajceski wrote:
>
>>> SuSe не е GNU/Linux.
>>>   
>>
>> OK - не е 100% слободен софтвер, но над 90% сигурно е - тоа значи дека
>> не треба да го преферираме пред другите почисти решенија.
>>
>
> Поточно, алатките за конфигурација не му се објавени под GPL и поради 
> тоа може целата дистрибуција да не се смета за слоободен софтвер.
>
не смо што може, него и се смета дека не е слободен софтвер. Истото важи 
и за United линукс.

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list