[Ossm-members] stand by na monitorot

Новица Наков novican at mt.net.mk
Fri Nov 7 14:50:48 UTC 2003


Во /etc/X11/XF86Config-4 ги додавам следниве линии:

Section "ServerFlags"
  Option   "StandbyTime" "10"
  Option   "SuspendTime" "20"
  Option   "OffTime"   "30"
EndSection

И едно Option "DPMS"
во Section "Мonitor"

И колку што читав (и разбрав) ова треба да биде доволно мониторот да ми се
гаси. Сепак ништо не се случува. 

Знам дека можам да го постигнам истово со xset dpms во $HOME/.xsession. Само
ме интересира зошто ова не ми успева. Пропуштам нешто?-- 
Новица

Question authority; think for yourself.More information about the Ossm-members mailing list