[Ossm-members] Re: stand by na monitorot

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Fri Nov 7 17:52:19 UTC 2003


> И колку што читав (и разбрав) ова треба да биде доволно мониторот да ми се
> гаси. Сепак ништо не се случува.
> 
> Знам дека можам да го постигнам истово со xset dpms во $HOME/.xsession.
> Само ме интересира зошто ова не ми успева. Пропуштам нешто?

Мислам дека причината е дека KDE-то ти ги override-ува подесувањата, пошто 
во самото KDE има подесувања за истото.

Иначе PowerSave-от мене ми работи - прочепкај по control center.

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

          Press every key to continue.More information about the Ossm-members mailing list