[Ossm-members] Re: 2nd hard

Vasil Taneski vaskot at mail.ruprotect
Sun Nov 9 00:53:17 UTC 2003


[oJLe] wrote:
> Приклучив уште еден хард на комп.
> Под њин све нормално „работи“ те. 2-те паритции (Фат32) одма си се учитаа.
> 
> Сега во линукс со dmesg ми дава hdb: Maxtor 2F040J0, ATA DISK drive.
> fdisk -l /dev/hdb не ми дава ништо, к`о да не е учитан хардов.
наместо тоа, види во /proc/partitions кои партиции ги имаш,
ако таму ги nema тие од hdb, провери дали во /proc/hdb или евентуално 
/proc/ide[0|1]/... се ти изгледа во ред.

More information about the Ossm-members mailing list