[Ossm-members] Re: 2nd hard

oJLe ojle at eunet.yu
Sun Nov 9 15:02:27 UTC 2003


Во <3fad8ff7 at news.mt.net.mk>, Vasil Taneski напиша:

> наместо тоа, види во /proc/partitions кои партиции ги имаш,
> ако таму ги nema тие од hdb, провери дали во /proc/hdb или евентуално 
> /proc/ide[0|1]/... се ти изгледа во ред.

Ги нема нигде.
Проблем е што на почетокот (кога се стартува линукс) не ги вчитуват
партициите како што го прави toa за hda

hda: QUANTUM FIREBALLlct20 30, ATA DISK drive
hdb: Maxtor 2F040J0, ATA DISK drive
hdc: CD-W524E, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: 58633344 sectors (30020 MB) w/418KiB Cache, CHS=3649/255/63
Partition check:
 hda: hda1 hda2 < hda5 hda6 hda7 hda8 hda9 hda10 >
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a post-1991 82077
....
....More information about the Ossm-members mailing list