[Ossm-members] Re: dugminja od tastatura so funkcija

Дамјан Георгиевски me at here.there.com.mk
Sun Nov 9 15:43:33 UTC 2003


>>    Незнам зашто не ми го чита ~/.Xmodmap при пуштање на Х-от ама    во 
>> ~/.xinitrc ако ставам xmodmap .Xmodmap го вчитува.
> 
> Георги - xmodmap е застарен начин на дефинирање на распоред на тастатура 
> - најди некое решение со преку xkb.

не е проблем за додавање на поединечни копчиња.. како во случајов...

проблемот е кога сакаш цела тастатура да дефинираш преку Xmodmap... е
тука XKB ти дава многу поголема експресибилност.

PS.
да не навлегуваме во техничките детаљи дека XKB подсистемот во X е
backward compatible со Xmodmap...


-- 
дамјан
       Anything you code can and will be used against you
More information about the Ossm-members mailing list