[Ossm-members] Re: 2nd hard

oJLe ojle at eunet.yu
Mon Nov 10 17:37:14 UTC 2003


Во <3fae5f07 at news.mt.net.mk>, Дамјан Георгиевски
напиша:


> хмм, чудно...
> А со што е партициониран вториов диск?

Сепак на крај испадна дека е партициониран со ХР

> Иначе во XP се појави некоја нова шема на партиционирање која не е 
> компатибилна со старата... Е сега не ми текнува во која верзија на Linux 
> кернелот беше додадена подршка за ова... Знам дека тука (дома) на 
> 2.6-тест9 го имам тоа, но не знам во кој од 2.4.x (и дали) има подршка...

Како што кажав, на Кнопикс со кернел 2.4.2х работи, е сега каде се
уклучува „тоа“ во 2.4.20??More information about the Ossm-members mailing list