[Ossm-members] Re: 2nd hard

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Tue Nov 11 14:02:34 UTC 2003


> Не,не,не. Таман работа да не користам модули :)
> Него ти викав дека кога го рекомпајлирам кернелот и кога не додавам
> никаков нов модул, нема потреба да ги извршувам тие команди

Аха. 
Епа тогаш одговорот е „зависи“!
На пример ако го направиш кернелот SMP, тогаш мора све да се рекомпајлира,
не-SMP модулите нема да ти бидат компатибилни со SMP кернелот. 
Исто има и други слични опци кои резултираат во некомпатибилност помеѓу
кернелот и модулите... ACPI, APM мислам се такви .. но има и други tricky
опции... дури корисно е и „make clean“ да се прави секогаш.

во 2.6 build системот е многу поасален, така без разлика што мењаш со „make“
се рекомпајлира само тоа што стварно мора.


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

   Unix gives you enough rope to shoot yourself in the foot.More information about the Ossm-members mailing list