[Ossm-members] SS CD Kompilacija

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Thu Oct 30 12:16:54 UTC 2003


Како што повеќето веќе знаат, започнато е проектче за изработка на CD со 
слободен софтвер (претежно на македонски).

Моментални кандидати кои ќе се најдат на ЦДто: OpenOffice.org (mk), 
Mozilla FB и TB, PSI, Xchat (ако некој го преведе), Stardict (ако 
најдеме бази со зборови).

Потребни се:
- Предлози за друг софтвер кој би се нашол на CD-то.
- Линукс (и било каква друга) документација (книги, упатства, штоидае) 
објавена под некоја слободна лиценца.
- Предлози за било каков друг материјал кој би бил корисен ако се додаде 
во компилацијата.

-- 
!edis gnorw eht morf siht ta gnikool era uoY
More information about the Ossm-members mailing list