[Ossm-members] Re: SS CD Kompilacija

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Thu Oct 30 23:19:15 UTC 2003


On Thursday 30 October 2003 17:27, ossm-members-request at hedona.on.net.mk 
wrote:
>Како што повеќето веќе знаат, започнато е проектче за изработка на CD со 
>слободен софтвер (претежно на македонски).

>Моментални кандидати кои ќе се најдат на ЦДто: OpenOffice.org (mk), 
>Mozilla FB и TB, PSI, Xchat (ако некој го преведе), Stardict (ако 
>најдеме бази со зборови).

>Потребни се:
>- Предлози за друг софтвер кој би се нашол на CD-то.
>- Линукс (и било каква друга) документација (книги, упатства, штоидае) 
>објавена под некоја слободна лиценца.
>- Предлози за било каков друг материјал кој би бил корисен ако се додаде 
>во компилацијата.

Mplayer дефинитивно. Зоки го преведе комплетно и мислам дека ти го прати 
преводот. Ако не кази јас ке ти го пратам
More information about the Ossm-members mailing list