[Ossm-members] Re: Македонски книговодствен слободен софтвер

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon Apr 5 10:13:36 UTC 2004


> > Ок, останува само GTK2 или wxWindows. Според мене wxWindows е
> > еднакво
>
> Можеш да добиеш GPL-ed QT за виндоус ако купиш таму некоја книга за
> QT. Имаше информации на psi.sf.net.

Не е GPL таа верзија... но можеш да ја користиш за развивање секаков 
софтвер... Иначе едни програмери развиваат GPL QT-win32 од QT-X11 
верзијата (http://kde-cygwin.sourceforge.net/qt3-win32/). моментално се 
до milestone 2.

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

     Кучињата си лаат...
        ...караванот си врви.
More information about the Ossm-members mailing list