[Ossm-members] Re: Македонски книговодствен слободен софтвер

Aleksandar Balalovski gssteam at on.net.mk
Sat Apr 3 01:01:22 UTC 2004


Arangel Angov wrote:

> Riste Pejov напиша:
>
>>  (дали има Qt за Виндоус е бесплатен/слободен?).
>
>
>
> Има, ама мислам дека само evaluation верзија.
>
> Провери на http://www.trolltech.com
>
Верзијата што ја нуди Тролтек на страната за виндоуз е ГПЛ ама е 2.1 
верзија која престана да продолжува со својот развој за виндоуз оти има 
луѓе што изработувале комерцијала и решиле да ги ограничат можностите на 
фрејмворкот до 2.1. Како и да е, новата книга на Тролтек која е прилично 
ефтина и треба да ја нарачам деновиве го носи со себе како дополнителен 
софтвер Qt 3.2 non-commercial for Windows, така што тоа е верзија 3.2 
која е слободна. Ако на некој нешто му значи.

Кога сме веќе на оваа тема, можам да го понудам моето знаење. Работам со 
Qt и С++ и некои минимални потреби од MySQL така што ако мислите дека 
има работа што би можел да ја завршам предложете ќе ви кажам дали бива 
или не.

Поздрав,
Александар


More information about the Ossm-members mailing list