[Ossm-members] Re: Calling all entusiasts: Македонски книговодствен слободен софтвер [NEWS]

Дамјан Георгиевски me at here.there.com.mk
Tue Apr 6 00:35:10 UTC 2004


> На повидок е развој на софтвер за финансиско и материјално работење, 
> ERM, CRM кој ќе биде развиен под слободна лиценца (GPL). Развојната 
> платформа ќе биде GTK 2.0 или wxWindows, базата ќе биде FireBird, a веб 
> интерфејсите ќе бидат ќе бидат развивани во PHP. Дефинирањето на 
> проектот ќе се одвива според малку полабави UML стандарди.

Чисто како поинтер, постои нешто слично http://www.compiere.org/ - под 
MPL лиценца е, меѓутоа, ако не се лажам, голема мана му е што работи 
само на Oracle база... (па затоа постои некоја акција да се префрли на 
PostgreSQL и MySQL).

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list