Re: [Ossm-members] Calling all entusiasts: Македонски книговодствен слободен софтвер

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Tue Apr 20 19:57:59 UTC 2004


Riste Pejov wrote:

> До сите заинтересирани:
>
> - Програмери ( C, C++, C#)
> - DBAdmin-и (Луѓе со познавање на релациони бази на податоци - 
> PostgreSQL, FireBird, Interbase, MySQL)
> - Луѓе со системско познавање на Линукс оперативниот систем
> - Веб програмери (PHP)
> - Луѓе со познавање на објектно моделирање (UML)
>
> На повидок е развој на софтвер за финансиско и материјално работење, 
> ERM, CRM кој ќе биде развиен под слободна лиценца (GPL). Развојната 
> платформа ќе биде GTK 2.0 или wxWindows, базата ќе биде FireBird, a 
> веб интерфејсите ќе бидат ќе бидат развивани во PHP. Дефинирањето на 
> проектот ќе се одвива според малку полабави UML стандарди.
>
Јас сум заинтересиран за PHP одделот :). Евентуално нешто во С и PostgreSQL.

More information about the Ossm-members mailing list