[Ossm-members] Calling all entusiasts: Македонски книговодствен слободен софтвер

Riste Pejov richie at macedonia.homelinux.org
Fri Apr 2 09:53:19 UTC 2004


До сите заинтересирани:

- Програмери ( C, C++, C#)
- DBAdmin-и (Луѓе со познавање на релациони бази на податоци - 
PostgreSQL, FireBird, Interbase, MySQL)
- Луѓе со системско познавање на Линукс оперативниот систем
- Веб програмери (PHP)
- Луѓе со познавање на објектно моделирање (UML)

На повидок е развој на софтвер за финансиско и материјално работење, 
ERM, CRM кој ќе биде развиен под слободна лиценца (GPL). Развојната 
платформа ќе биде GTK 2.0 или wxWindows, базата ќе биде FireBird, a веб 
интерфејсите ќе бидат ќе бидат развивани во PHP. Дефинирањето на 
проектот ќе се одвива според малку полабави UML стандарди.

Грубо кажано еве како ќе треба да изгледа во неколку точки овој 
софтверски систем:

- Верзија 0.1

  - 0.0.1 Моделирање на база, кодирање на серверски процедури,
  определување на бизнис правила
  - 0.0.2 Разни видови на шифрарници и печатење на информации од истите
  - 0.0.3 Магацинско работење

    - 0.0.3.1 Премници
    - 0.0.3.1 Испратници

  - 0.0.4 Административни извештаи

  Оваа верзија ќе биде заокружена со финално тестирање и успешно
  работење на сите компоненти, и порт на Windows платформата.

- Верзија 0.2

  Финансиско работење, подетално ќе биде одредено по успешно
  испорачување на верзија 0.1

- Верзија 0.3

  Плати, Пресметка на цени на производи + додатни модули

- Верзија 0.4

  Додавање во системот на се што е заборавено во претходните фази, по
  барање на корисници

Финално верзија 1.0 ќе треба да помине фаза на тестирање под Windows и 
Линукс, да им веб подршка, едноставна инсталација и сл.

Сите заинтересирани може да ми пишат приватно.

Поз.
Р.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20040402/8f13bcd5/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list