[Ossm-members] Slackage [NEWS]

Томислав Марковски tome at set.com.mk
Thu Apr 22 10:16:06 UTC 2004


Да не пишувам нов текст, само ќе го
пренесам она што е објавено во форумот
на Лугола (http://www.lizard-online.net/lugola/viewtopic.php?p=82)
-

Се работи за проект чија целна дистрибуција е Slackware. Имено, проектот е package manager за slackware linux. Изработен во GTK+, без никакви dependency (освен тоа што бара и gtk+), можеби само CURL, ама не е сигурно се уште, за почеток може да се иде и со wget.
Оние што користеле или користат slackware
знаат од прилика за што би се работело.
Централно место за менаџмент на
пакетите со можност за константен update,
креирање сопствени пакети итн. Воглавно,
slackage се базира на installpkg, upgradepkg, removepkg,
makepkg, explodepkg итн. Најголемиот дел се
состои од водење евиденција кои пакети
се инсталирани, преземање на нови, upgrade и
сл. Проектот е во Фаза 0 (нула) , она што го
имам е само собрани информации и груба
документација на све што ќе треба да се
работи. Детали:

http://slackage.sourceforge.net/

И конечно:

Се повикуваат сите заинтересирани, со познавање и непознавање на C/GTK+ да се вклучат во проектот. Добродојдени се и преведувачи, пишувачи на документација, веб дизајнери и секакви ентузијасти.
Проектот е GPL.

Секој што сака да се вклучи, да биде во
тек, или само да набљудува нека се запиши во mailing листата:

http://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/slackage-devel

Поздрав до сите, и до следна прилика.

-- 
Томислав Марковски


Nature has given women so much power that the law has very wisely
given them little.
		-- Dr. Samuel Johnson
More information about the Ossm-members mailing list