[Ossm-members] Re: Инсталација на Mailman преку ssh

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Aug 3 07:18:33 UTC 2004


> >Инаку не инсталирај компајлер на сервер.
> >
> >Не ти треба, користи бинарни пакети. Дали сам ќе си ги компајлираш на друг
> >компјутер или ќе ги симнеш од интернет.
>
> Зошто?!?!?!?
>
> Мислам се погоре ми е јасно што му кажа на чоекот, ама зошто да нема
> компајлер на сервер не контам?!?!

заради security, во принцип единствените Unix worm-ови кои имале некаков успех 
во ширење, сами се компајлираат.

-- 
дамјан

              To boldly go where I surely don't belong.More information about the Ossm-members mailing list