[Ossm-members] Множина во мак. ?азик и gettext

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Tue Aug 10 01:18:02 UTC 2004


Ок. Комплетно те разбирам што сакаш да кажеш. Јас до душа не сум 
забележал ама како што кажа во хедерот да го пишува тоа plural ..... 
никаде не го сретнав сега сакаш да кажеш на сите датотеки што се 
преведени треба да го додаваме тоа? Иначе јас од секогаш во KBabel го 
правам тоа plural forms: 3 како што ми има кажано Данко а сега 
напоменато од страна на Новица :) ако Kbabel или Gtranslate  не го 
запишуваат тоа во хедерот ке тепаме рачно?
Поздрав


More information about the Ossm-members mailing list