[Ossm-members] Множина во мак. јазик и gettext

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Wed Aug 11 19:21:21 UTC 2004


On сре, 2004-08-11 at 18:23, Новица Наков wrote:
> Знам за што се работи. И колку што се сеќавам во моето користење на КДЕ на 
> македонски, множинските форми секогаш ми се чинеле океј. Не знам, можеби за 
> КДЕ доволно е само тоа полето во Кбабел да се подеси точно (3), додека за 
> ГНОМЕ треба нешто плус.

Е ајде сеа, gettext си е gettext и важи за сите. Ваљда КДЕ не го
одредува тоа според локалето, што нема никаква логика според мене. Читам
по листи дека и други се жалат за ова. А баш ќе проверам како се снаоѓа
КДЕ со овие работи.


More information about the Ossm-members mailing list