[Ossm-members] Множина во мак. јазик и gettext

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Aug 11 16:23:30 UTC 2004


Томислав Марковски напиша: 

> Хмм... се чудам како јас сум првиот што го забележува ова. Да бидам
> појасен, еве за што се работи.

Знам за што се работи. И колку што се сеќавам во моето користење на КДЕ на 
македонски, множинските форми секогаш ми се чинеле океј. Не знам, можеби за 
КДЕ доволно е само тоа полето во Кбабел да се подеси точно (3), додека за 
ГНОМЕ треба нешто плус.
-- 
Новица

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without 
accepting it." - AristotleMore information about the Ossm-members mailing list