[Ossm-members] Re: Uste malku zborovi

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Thu Dec 2 19:02:02 UTC 2004


На 02 дек 2004 (четврток), Nikola Vanevski напиша:

> Ај и јас да гњавам со зборчиња за преведување. 

Погледни тука и за други зборови.

http://users.ossm.org.mk/~ufo/CUT.html
(Уфо можеш да ги сортираш зборчињава.)

И овој на Новица пошто он не го става на интернет.
http://glisha.softver.org.mk/ueb/datoteki/recnik.html


И во двата има работи за кои не се согласувам, плус и во двата има 
зборчиња кои се различни. Ама сепак помагаат, уште кога некој би 
ги споил. :)

Пр. 
Кај Уфо firewall - огнен ѕид, кај Новица "заштитен ѕид" што е подобро.
Кај Новица driver - драјвер, кај Уфо го нема ама мислам Томе дека го
користи како управувач што ми се допаѓа.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list