[Ossm-members] Re: Uste malku zborovi

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Fri Dec 3 07:17:51 UTC 2004


Arangel Angov wrote:

>  Workspace и Workspace Switcher - „Работен простор“ и „Префрлувач
>  помеѓу работни простори“ - вака се преведени во гном 2.8 Desktop е
>  „Работна површина“

„Менувач“ на работни простори ?

>  Има разлика помеѓу програма и апликација, така барем Томе ми
>  објаснуваше. :)

Има, по дефиниција, но терминот често се меша. Не се погрешни и двата 
преводи.

More information about the Ossm-members mailing list