[Ossm-members] Kompare

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Tue Dec 7 17:43:15 UTC 2004


On Tuesday 07 December 2004 18:00, Дамјан wrote:
> кај мене е ок.
> Slackware 10.0, KDE-3.2.3.
>
> дали во slackware-от го користиш mk_MK.UTF-8 locale-то?
> (пошто фајловите се во UTF-8).

Во /etc/profile.d/lang.sh стои (ова се одкоментираните линии):

export LANG=mk_MK.UTF-8
export LC_COLLATE=C

Во сите други апликации (па и не-КДЕ) кирилицата си е супер. Да не треба да 
наместам уште нешто??

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list