[Ossm-members] Re: прва македонска Linux дистрибуција

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat Dec 11 17:50:11 UTC 2004


Aleksandar Balalovski wrote:

>On Friday 10 December 2004 15:16, Дамјан wrote:
>  
>
>>не, не е Малина, не е Fedora и не е debian.
>>
>>туку е Slax-4.2.0, xexe.
>>http://softver.org.mk/damjan-files/slax-4.2.0-mk.iso
>>    
>>
>
>ЗАКОН !!
>

Е што закон???

Ја симнав, ставам cd-то глеам „Slax“ на латиница, се подигнува, 
инструкции на англиски. Нема графички менаџер за најава. Некако слабо е 
снабдена со преводи од КДЕ. Десктопот е со „Home“ и „Trash“ икони. 
Главното мени е на англиски и бла бла бла. Првата верзија на малина, 
алфа што ја викавме беше по македонска дистрибуција од ова бе, имаше 
дури и инсталер за да си ја инсталирам на хдд и тој беше на македонски. 
Истата малина имаше и сплеш екрани пред подигнување и при подигнување на 
КДЕ кои што ги напраи стојмир. Имаше и многу други ситници кои што 
придонесуваа да изгледа многу по оригинално и барем 90% беше на 
македонски. На слексов му фали уште многу работа. Федора кор 3  по 
„default“ е многу по македонска дистрибуција од оваа.

Да не ме сватите погрешно. Браво за трудот ама треба уште многу. :)More information about the Ossm-members mailing list