[Ossm-members] Гимп и Гаим

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Mon Dec 13 09:15:35 UTC 2004


Синоќа Владо ми го прати преводот од Гимп (завршен), тукушто проверив на 
цвс дека се е во ред.
http://l10n-status.gnome.org/HEAD/mk/extras/index.html

Што се однесува до Гаим, најновата верзија веќе доаѓа со македонски 
превод. Единствено треба да се натера системот (гтк енџинот) да користи 
македонско локале (mk). Тоа не сум упознат како, но ќе разгледам во 
текот на денов.

Поздрав

П.С. Се извинувам што отворам нова нишка, на работа сум и ги немам 
пораките од викендов.
More information about the Ossm-members mailing list