[Ossm-members] Гимп и Гаим

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Mon Dec 13 09:29:10 UTC 2004


Томислав Марковски wrote:

>  Што се однесува до Гаим, најновата верзија веќе доаѓа со македонски
>  превод. Единствено треба да се натера системот (гтк енџинот) да
>  користи македонско локале (mk). Тоа не сум упознат како, но ќе

Епа не знаеш ко си глуп. Исто како на линукс е, треба променливите LANG 
или LC_ALL да ти бидат "mk".

Е сега, може една скрипта да се направи која автоматски ќе го менува тоа 
и да се дистрибуира со ОпенЦД.
More information about the Ossm-members mailing list