[Ossm-members] Re: Ossm-members Digest, Vol 15, Issue 24

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Thu Dec 16 07:42:16 UTC 2004


From: ossm-members-bounces at hedona.on.net.mk On Behalf Of Arangel Angov

>> DQoNCj4gLS0tLS1PcmlnahbCBNZXNzYWdlLS0tLS0NCj4gRnJvbTogb3NzbS1tZW1iZXJzLWJv
>>

> Ве молам... Ве молам, не праќајте пораки од аутлук!

Зошто? Outlook правилно работи со кирилица. Проблемот мислам дека може да биде до Гмејл или пак погрешно подесен Аутлук.
Не сум сигурен дали само правилно ќе ги намести и хедерите In-Reply-To и сл., али инаку во ред е.

Сепак, пожелно е доколку имате можност да користите нешто што би било во групата слободен софтвер, на пр. Thunderbird (но само ако не користите GPG енкрипции, ако не ви сметаат оние тегет линии од страна кои искачаат ужасно во други клиенти, и ако не користите movemail како единствен појдовен сервер за пораки, и ако не ви смета тоа што не се интегрира убаво со гтк темата (за виндоус не важи)).

Shoot the bird :)


More information about the Ossm-members mailing list