[Ossm-members] Re: Re: nov web na OSSM

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Tue Dec 21 10:59:43 UTC 2004


На 20 дек 2004 (понеделник), Zlatko Trajceski напиша:

> >>> Eve i varijanta na sino:
> >>> http://www.softver.org.mk/zoltan/ossm_web/blue/

Еј не ова не ми се свиѓа мене, боља е зелената варијанта. :)
Или нека биде сина но небесно сина.

Инаку не прави нови верзии на целиот сајт само ради боите. Kористиш
цсс-а. Само кажи му на прелистувачот дека имаш различни стилови.

<link href="css/default.css" rel="stylesheet" media="screen" type="text/css" title="predefinirano" />
<link href="css/temno.css" rel="alternate stylesheet" media="screen" type="text/css" title="temno" />
<link href="css/svetlo.css" rel="alternate stylesheet" media="screen" type="text/css" title="svetlo" />

Мозила го препознава ова и му дава на корисникот да си избере. 

Кај мене на УЕБ (http://glisha.softver.org.mk/ueb/datoteki/) имаш и
јаваскрипта која работи и за ИЕ и му става колачиња за промените да бидат
постојани.


-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list