[Ossm-members] firefox на македонски build

Новица Наков novica at bagra.org
Fri Dec 24 23:20:04 UTC 2004


Дамјан напиша: 

> најде како да се смени homepage-от (ако воопшто може).

homepage-от од xpi-то (се гледа ако го инсталирате на чист профил) е: 
http://start.mozilla.org/firefox?client=firefox-a&rls=org.mozilla:mk-MK:official

и е подесен во browserconfig.properties. Сега, овој фајл уствари го нема во 
xpi-то и во cvs директориумите, па претпоставувам дека го користи тоа од 
region.properties, при што некако автоматски се генерира тоа после „?“. 

Инаку овој линк ќе почне да постои кога ќе има и официјален билд. Ова е дел од 
оние дополнителни .html фајлови кои ги преведувавме.

-- 
Новица

There is no patch for stupidity.More information about the Ossm-members mailing list