[Ossm-members] Пријавете се за „МаЛинА“

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Feb 2 02:13:24 UTC 2004


Значи се работи за прв проект за изработка на оперативен систем целосно 
на македонски јазик.
Целта е да се создаде лесен за користење, десктоп оперативен систем коj 
ќе ги содржи сите потребни апликации за работа со персонален компјутер. 
Планот е целата дистрибуција да биде сместена само на 1 бутабилно цд 
базирано на Morphix. Во моментов се бараат волонтери (преведувачи, 
дизајнери, техничари) кои што би можеле да го помогнат реализирањето на 
овој проект.

Пријавете се овде:

http://www.slobodensoftver.org.mk/malina/prijava/

-- 
ufo

More information about the Ossm-members mailing list