[Ossm-members] xchat превод

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Feb 2 12:09:21 UTC 2004


Пробав да го проработам преводот на xchat ама без успех.
Ситуацијата е ваква: откако ќе го отпакувам тарболот наоѓам фолдер /po и 
во него ги има сите .po датотеки за сите јазици.. тука го ставам 
компајлираниот превод на xchat во mk.gmo форма и пробувам да го 
компајлирам xchat-от.

На крај, без резултати.

Ај ако може нека проба некој друг пошто на федорава моја преводите не се 
чуваат во /usr/local/share/locale/mk/LC_MESSAGES туку којзнае каде...

.po датотека:
http://www.iro.umontreal.ca/translation/teams/PO/mk/xchat-2.0.5pre1.mk.po

соодветна верзија на xchat:
http://www.xchat.org/files/source/2.0/xchat-2.0.5.tar.bz2

-- 
ufo

More information about the Ossm-members mailing list