[Ossm-members] Re: xchat превод

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Feb 2 19:08:19 UTC 2004


Ivan Stojmirov напиша:

> 1. Во /po директориумот стави го .po фајлот (мора да биде со име mk.po).
> 2. Едитирај го configure.in и во ALL_LINGUAS додади "mk"
> 3. ./configure --prefix=/usr; make; make install;

ааа... Не работи!

Ти проба ли? Ако си компајлирал како што треба спакувај и дај пакетот да 
го стаиме негде на нет.


-- 
ufo

More information about the Ossm-members mailing list