[Ossm-members] Re: Mount na WindowsXP

Viktor Vojnovski sparks at bob.sledge.team.jm
Wed Feb 4 15:37:02 UTC 2004


На Wed, 4 Feb 2004 16:12:55 +0100, Дарко Николовски <darkon at nospam.dot.macedonia.dot.homelinux.dot.org> напиша:

> Да, 
> во принцип повеќето Линукс дистрибции во кернелот имат додадено само модул
> со подршка само за читање на NTFS партиции од проста причина што овој модул
> сметаат дека не е сеуште доволно истестиран и дека постојат потенцијални
> проблеми кои би ја нарушиле целата структура на NTFS фајл системот ако им
> се дозволи да запишуваат. Јас до сега не сум имал никакви проблеми со
> запишување на NTFS фајл систем, но за да го овозможиш тоа треба или да

Кој кернел го користиш? Ја ова до сега никад не сум го пробал од причина
што на сајтот на програмерот на овој дел од кернелот вика дека е ептен
нестабилно запишувањето.

> искомпајлираш нов кернел (ако подршката за NTFS ти е компајлирана во самиот
> кернел) или пак само нов модул за NTFS (доколку подршката за NTFS ja
> вчитуваш како модул на кернелот).


-- 
Viktor [sparks et freemail tochka org tochka mk]

What do you despise? By this are you truly known.More information about the Ossm-members mailing list