[Ossm-members] Re: Кирилична тастатура X+console/Slackware

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Wed Feb 11 12:43:04 UTC 2004


>> но, на Slackware дефинитивно го имаш „Cyr_a8x16.psfu“ (а патеката е
>> /usr share/kbd/consolefonts), пробај со него.
>> btw тоа „u“-то во „.psfu“ значи дека фонтот (фајлот) содржи и unicode
>> мапа за карактерите.
> 
> Мене пак не ми успеа подесувањето. По ред, ова го правев:
> 
> export LANG=mk_MK.UTF-8
> setfont /usr/share/kbd/consolefonts/Cyr_a8x16.psfu.gz
> loadkeys mk

Затоа што не си обрнал внимание, види погоре нели ти напишав:
    
    loadkeys mk-utf
-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

         Weird enough for government work.More information about the Ossm-members mailing list