[Ossm-members] Re: Кирилична тастатура X+console/Slackware

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Feb 11 13:42:06 UTC 2004


|>Мене пак не ми успеа подесувањето. По ред, ова го правев:

>
> export LANG=mk_MK.UTF-8
> setfont /usr/share/kbd/consolefonts/Cyr_a8x16.psfu.gz
> loadkeys mk
>
Ако го подесуваш локалето тогаш стави го на "mk" а не "mk_MK.UTF-8"!
Сите преведени .мо датотеки се ставаат во 
/usr/share/locale/mk/LC_MESSAGES a не во /usr/share/locale/mk_MK.UTF-8 
директориумот.
Пробај со ова, мислам дека ќе успее.
Владо
More information about the Ossm-members mailing list