[Ossm-members] Re: Captive: The first free NTFS read/write filesystem for GNU/Linux

Дарко Николовски darkon at nospam.dot.macedonia.dot.homelinux.dot.org
Thu Feb 26 12:18:33 UTC 2004


On Thu, 26 Feb 2004 08:58:47 +0100, Zoran Nakev wrote:

> Дали некој го има пробано Captive - sw 
> (http://www.jankratochvil.net/project/captive/) кој овозможува не само 
> читање туку и запис на NTFS партиции без никаков проблем (бар они така 
> викат). Звучи too good to be true :-) ...
> 
> <z/>

Во самиот кернел 2.6 имаш подршка за пишување на NTFS партиции. (Само треба
да ја уклучиш при компајлирање). Истото мислам дека го има и во поновите
верзии на 2.4.хх, ама не сум сигурен во кои.
-- 
Дарко Николовски
2/26/2004 1:17:26 PM
--
Use variable names that mean something.
            - The Elements of Programming Style (Kernighan & Plaugher)More information about the Ossm-members mailing list