[Ossm-members] Re: Captive: The first free NTFS read/write filesystem for GNU/Linux

Zoran Nakev zonak at freemail.com.mk
Thu Feb 26 13:28:59 UTC 2004


Дарко Николовски wrote:
> On Thu, 26 Feb 2004 08:58:47 +0100, Zoran Nakev wrote:
> 
> 
>>Дали некој го има пробано Captive - sw 
>>(http://www.jankratochvil.net/project/captive/) кој овозможува не само 
>>читање туку и запис на NTFS партиции без никаков проблем (бар они така 
>>викат). Звучи too good to be true :-) ...
>>
>><z/>
> 
> 
> Во самиот кернел 2.6 имаш подршка за пишување на NTFS партиции. (Само треба
> да ја уклучиш при компајлирање). Истото мислам дека го има и во поновите
> верзии на 2.4.хх, ама не сум сигурен во кои.

Да, ама секаде викат дека таквата поддршка е во експериментална фаза и 
не е препорачлива ... Не би сакал таков ризик ...

<z/>More information about the Ossm-members mailing list