[Ossm-members] Wine

Borce bbtel at mt.net.mk
Sat Jan 10 11:39:02 UTC 2004


   Го пробувам Winе-to се убаво работе ама на оние програми кои се 
правени од мене (Delphi) текстот што е испишан со кирилица (cp 1251) го 
испишува со ??????? . Во Win има опција "Select a Language to match the 
language version of the non-Unicode programs you want to use". Како оде 
во Линуџ подршката за цп 1251 ?

  БорчеMore information about the Ossm-members mailing list