[Ossm-members] Re: MythTV?

InSides insides at mof.org.mk
Tue Jan 27 00:30:31 UTC 2004


Frontend-от нема да се користи само за гледање на stream-от. LiveTV треба да
вклучува стандардни функции од типот на pause/play LiveTV [timeshifting]. За
да се постигне ова треба да креирам некој тип на ring buffer кој ќе го
овозможи ова.

Не е некоја процедура. Проблемот под Windows е да добиеш стабилен stream
[барем мене ми е проблем со WMEncoder]. Треба да се активирам на поле на
DirectShow за поквалитетен пренос.

Ако си заинтересиран за самиот проект, да се сретнеме на chat? Сега е веќе
доцна, кажи кога би ти одговарало?

"дамјан г." <mk at net.mail.penguinista> wrote in message
news:40158eec at news.mt.net.mk...
> > Еве што е муабетот. Планирам LiveTV софтвер под Windows преку
WMPEncoder.
>
> LiveTV во смисла streaming на video во real-time?
> Може треба да го разгледаш dynebolic (http://www.dynebolic.org/)
>
> dynebolic е едно bootable CD кое:
>
> dyne:bolic is shaped on the needs of media activists, artists and
creatives,
> being a practical tool for multimedia production: you can manipulate and
> broadcast both sound and video with tools to record, edit, encode and
> stream, all using only free software!
>
> > Како и да е, планирам frontend кој би работел под CE.NET, XP Embedded
или
> > во најмала рака, 98lite [зависно од финансиски можности]. Како постои и
> > embedded Linux, навистина се загреав за можно open-source решение, па
> > макар тоа и значело целосно префрлување од Windows програмирање.
>
> frontend-от би служел за гледање на stream-от само?
> ако да, ова многу лесно се прави без ич програмирање ...
>
>
>
> --
> Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)
>
> Just a hint for all you guys:
>  don't shake up the hot sauce bottle unless you are fairly sure the lid
is
> on it
> -- Just shows how dangerous open sauce is as opposed to closed sauce
More information about the Ossm-members mailing list