[Ossm-members] Re: MythTV?

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Tue Jan 27 01:50:19 UTC 2004


> Frontend-от нема да се користи само за гледање на stream-от. LiveTV треба
> да вклучува стандардни функции од типот на pause/play LiveTV
> [timeshifting]. За да се постигне ова треба да креирам некој тип на ring
> buffer кој ќе го овозможи ова.

За ова не ти треба ич програмирање, xine - видео/аудио/ДВД/stream player го
може ова... плус можеш да го пуштиш fullscreen, можеш да го контролираш од
друг компјутер или од истиот преку обичен socket... можеш да го контролираш
и преку lirc (даљинско)...

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

          Let the source be with you, Luke.More information about the Ossm-members mailing list