[Ossm-members] Re: MythTV?

Riste Pejov richie at macedonia.homelinux.org
Tue Jan 27 07:43:28 UTC 2004


дамјан г. wrote:
> Што ти оди тешко? Ако имаш конкретен проблем слободно прашај... у принцип
> програмирањето под Linux е по лесно него под windows (од еволутивни причини
> или подобро кажано - последица), заради едноставните интерфејси и можноста
> да видиш едно чудо веќе готов код... 
> мене ако ме прашаш ти треба некоја добра книга за Unix програмирање, на пр:
> 
>         Advanced Programming in the UNIX Environment од Richard W. Stevens
>         UNIX Network Programming од Richard W. Stevens
> 

Eric S. Raymond, Eric Steven - Art of Unix Programming
Advanced Linux Programming (не ми текнува авторот)

бтв, батали интерпретирани јазици, С е мајка и татко на секој жив 
оперативен систем и преку 90% од апликациите под Линукс.

Не се задоволувај со ништо помалку од С/С++.

Р.More information about the Ossm-members mailing list