[Ossm-members] Re: MythTV?

InSides insides at mof.org.mk
Tue Jan 27 12:36:22 UTC 2004


Ако си на нет, да се сретнеме на IRC?
Имам еден куп прашања за решение под embedded Linux.

"дамјан г." <mk at net.mail.penguinista> wrote in message
news:4015c3db at news.mt.net.mk...
> > Frontend-от нема да се користи само за гледање на stream-от. LiveTV
треба
> > да вклучува стандардни функции од типот на pause/play LiveTV
> > [timeshifting]. За да се постигне ова треба да креирам некој тип на ring
> > buffer кој ќе го овозможи ова.
>
> За ова не ти треба ич програмирање, xine - видео/аудио/ДВД/stream player
го
> може ова... плус можеш да го пуштиш fullscreen, можеш да го контролираш од
> друг компјутер или од истиот преку обичен socket... можеш да го
контролираш
> и преку lirc (даљинско)...
>
> --
> Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)
>
>          Let the source be with you, Luke.
More information about the Ossm-members mailing list