[Ossm-members] Re: MythTV?

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Tue Jan 27 21:41:13 UTC 2004


> мене ако ме прашаш ти треба некоја добра книга за Unix програмирање, на
> пр:
> 
>     Advanced Programming in the UNIX Environment од Richard W. Stevens
>     UNIX Network Programming од Richard W. Stevens
> 
> Овие две книги ќе те научат на суштината, на моделот на работа на Unix
> системот... После би ти препорачал да научиш Python(*), и колку-толку
> C/C++ - колку да се снаоѓаш, а од горните книги ќе добиеш и некое c
> знаење.

и ова ќе ти се најде корисно, manual-от за gnu libc...
    http://www.gnu.org/software/libc/manual/html_node/index.html



-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

      It is easier to fix Unix than to live with NT.



More information about the Ossm-members mailing list