[Ossm-members] apache спрема нова лиценца....

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Jan 31 10:40:07 UTC 2004


...која ќе се грижи за тоа патентите која може некоја фирма да ги извади врз 
онсова на користење на apache да бидат "null and void". 

Интересен текст за тоа како патентите можат да го загрозат софтверскиот 
свет, но и светот надвор од него.
http://www.zmag.org/content/showarticle.cfm?SectionID=13&ItemID=4894


btw, знаете дека има Internet-Free Day? 

http://www.globalideasbank.org/internet-free-day/html/index.html

      The Global Ideas Bank, the primary website for new ideas to improve
society (what we call social inventions), is promoting Sunday January 25th
2004 as the fourth International Internet-Free Day - a day for doing and
being out in the real world.

World Internet-Free Day will happen every year on the last Sunday in
January.

Сосем случајно, без да знам на овој 25 го испоштував денов. :)-- 
Новица

Дрогата не ги уби.More information about the Ossm-members mailing list