[Ossm-members] Re: Dozvolite da ve zbrlavime

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Thu Jul 1 09:57:37 UTC 2004


На 01 јул 2004 (четврток), zlochko at on.net.mk напиша:

> Od denes domashniot Internet oficijalno umre.

Сурфајте во burst-mode. :) 
Пошто првите 1:20 секунди се поефтини него до сега гасете се секоја минута.
Со ИСДН ова ќе функционира добро ама и со обичен ќе работи задоволително
пошто сигурно не се конектира повеќе од 20 секунди.


Во /etc/ppp/ip-up ставите нешто слично на ова:

sleep 60
/usr/sbin/ppp-off

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list